Hogyan is fogjunk hozzá? Függönycsere tanácsok 2. rész

Milyen függönyt válasszunk?

Választásnál vegyük figyelembe, hogy függönynek a jó esésű, mosható textilek a legpraktikusabbak. Az anyag minősége mellett fontos az is, hogy milyen stílusú a lakásunk. Ha új bútort veszünk, az megváltoztathatja a lakás eddigi hangulatát. A függöny megválasztásánál tehát érdemes ezt is figyelembe venni. A Kenagnál minden stílusú bútorhoz találnak minőségi függönyöket, sötétítő – és dekor anyagokat.

Kiegészítő kellékek

A megfelelő függöny kiválasztásával még nem ért véget a függönycsere tanácsok sora. Fontosak  függöny varráshoz különböző kellékek is.
A Kenag Kft. behúzó szalagot is kínál. Így, amikor kiszámoltuk az anyagok szélességét (karnis+ráncolás), vegyük meg a ráncolót is ebben a mennyiségben. Például 3*140 cm-es anyagnál 4,2 métert plusz a varrás ráhagyást, ami 5-5 cm egy oldalon. 3 db 140 cm-es függöny esetében ez összesen 6*5cm, azaz 30 cm.
Van, aki összevarrja a szélességeket, mert egybe szeretné a függönyét. Ilyenkor kevesebb ráncoló is elegendő, de sötétítő függönynél, ha az anyagunk súlyos, ez meggondolandó. Könnyebb 3 kisebb darab függönyt le-föl akasztani, mosni-teregetni, mint egy nagyobb darabot.
Díszítésre használjunk drapériát, amit tépőzárral a karnis külső részére erősíthetünk, de választhatunk rojtokat, bojtokat, pomponokat a függönyre varrva, amit szintén nagy választékban kínálunk a Kenagnál is!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn