Falvédő

Díszítsük otthonunkat kreatívan, maradék textilek felhasználásával

Szeretné a nagymama megörökölt székét felújítani, vagy megunta az étkezőben
fotelaz ebédlőasztal melletti pad kárpitját? Esetleg felvidítaná egy új díszpárna a
nappalit? Mielőtt nyakába venné a várost, hogy lakástextileket vásároljon, nézzen be a szekrényébe, pincéjébe, mert a legtöbb otthonban fellelhető egy-egy rég elfeledett maradék textil, melyből takarékosan lehet dekorálni a lakást, újjá öltöztetni egy puffot.

Mire használhatók a maradék textilek?

A feleslegesnek tűnő jó állapotú textilek felhasználhatóságának csak a kreativitásunk szabhat határt.
Ma már kifejezetten trendi egymás mellett is a különböző színű, mintájú díszpárna. Újra divatba jött a falvédő, melyhez elegendő 2 méter x 70 cm-es darab.

Falvédő
Ha a maradék textilek között még kisebb darabkára leltünk, készítsünk neszesszert, bevásárló szatyrot, gyermekünk örömére rongybabát, tolltartót. Ezekhez még varrógépre sincs szükségünk, csak időre, türelemre, jó varrótűre és cérnára. Fedezzük fel újra dédanyáink egyszerű módszereit, ha másra nem is a pelenkaöltésre mindannyian emlékszünk. Díszítsünk rojttal, gombbal, szalaggal. díszpárnák
Sokan kísérleteznek különféle patch-work díszítő textilek készítésével, ehhez végképp felhasználhatók a dirib-darab szövetek.
Ha kedvet kapott a fentiekben említett termékek készítéséhez, de nem talált otthon megfelelő maradék textilek között megfelelőt, üzleteinkben olcsón maradék áron vásárolhat kis mennyiségű ízléses textildarabokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.