lámpaernyő függönyanyagból

Lakástextil kicsit másképp

Mit készítsünk a maradék bútorszövetekből, függönyökből?

pamutbrokát dekortextil

Természetesen varrhatunk díszpárnákat, kis függönyöket a fürdőszobába, spájzba. Készíthetünk táskákat, tokokat, vagy fűszertartókat. De ennél sokkal több rejlik a maradék lakástextilekben!

Ki gondolná, hogy egy egyszerű beépített szekrényt földobhatunk, ha a fiók előlapjait akár különböző, de egymással harmonizáló textillel kárpitozzuk be úgy, hogy a textil alá szivacsot is erősítünk, s ezt egy jól kiválasztott bútorfogantyúval koronázzuk meg.

kárpitozott fiókelőlapok

Előszoba falakat is hasonlóképpen díszíthetünk. Egy faroslemezt, vagy akár régi szekrényajtót bekárpitozunk. A szivacslapot ráfektetjük, és egy megfelelő méretű bútorszövetet rátűzünk vagy ráragasztunk, úgy, hogy a fa hátoldalán rögzítjük. Ezután veszünk pár akasztót, és a textilen keresztül felszereljük a falapra. Ezt is tehetjük keretbe, akár egy képet, és ígyhelyezzük el az előszoba falán.

Textillel bevont faroslemez

Van, hogy lámpaernyőnk elpiszkolódott, kiszakadt, esetleg meguntuk. Fejtsük le óvatosan a vázról a textilt (később ezt használjuk mintának a szabásnál). Ezután maradék, könnyű esésű textilből, pl. függöny anyagból készíthetünk rá „új ruhát”.

 

 

lámpaernyő függönyanyagból

Nagyon érdekes hatást kelt, ha régi, antik keretbe kép helyett válogatott bútorszövet darabokat teszünk, és ezzel dekorálunk.

Egészen különleges belga textilek maradékaira találhatunk rá a Kenag Kft. kilós bútorszövetei között, ha van időnk, türelmünk többször is ellátogatni az üzletekbe, hogy válogassunk.

Azért is érdemes összegyűjtögetni a különleges maradékokat, mert nagy divat lett, kiváltképp a fiatalok körében, hogy antik ülőbútorokat újítanak fel úgy, hogy például egy fotel karfái, háttámlája, ülőlapja, egymáshoz illő, mégis különböző bútorszövettel vannak áthúzva. Ezekhez gyakran a harsányabb színű, de azonos textúrájú anyagokat válogatják össze.

eklektikus káspitozás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.